headerImg

Jag vill kunna vara den jag är trots sjukdomen

Jag levde verkligen livet i full fart när sjukdomen kom in i mitt liv. Med chefsjobb på ett stort bolag, barn, barnbarn och massor av fritidsintressen. Sjukdomen har gjort att jag sedan 2010 successivt förlorat muskelkraft i ben, armar, händer och delvis i rygg och nacke. Jag har också blivit hörselskadad och kan inte längre läsa och skriva som förr.

Men jag vill kunna fortsätta vara den jag är. Alltså en aktiv person med många intressen. Jag vill kunna vara ute i naturen, besöka konserter, idrottsevenemang och annat som är viktigt för mig. Med hjälp av familj och assistenter är det faktiskt möjligt. Jag försöker själv vara kreativ och utveckla fiffiga lösningar som kan hjälpa mig och andra funktionshindrade i vardagen. Jag har bestämt mig för att fokusera på lösningarna, inte på hindren. Jag ser livet som en gåva, även om kroppen inte riktigt är som förr.

Jag hade hört mycket trist om assistansbolag innan jag kom i kontakt med Assistans för dig. Allt från personalproblem till att ekonomin inte sköttes på rätt sätt. Men med Assistans för dig har det aldrig varit några sådana problem. Det är viktigt för mig som kommer från en företagsbakgrund. Och jag hade aldrig klarat mig utan all den juridiska hjälp jag får.

Något jag verkligen värdesätter med Assistans för dig är att jag får behålla min integritet. De är medmänskliga och respektfulla samtidigt som det är ordning och reda. De är helt enkelt medmänniskor med superkoll!