headerImg

Anhörig till vuxen

En anhörigassistent kan bidra med stor trygghet för vuxna som är i behov av personlig assistans. Det kan vara en förälder, ett syskon, barn, man, fru eller annan släkting som blir personlig assistent åt anhörig. Här finns information för dig som vill ansöka om att bli anhörigassistent.

Att vara personlig assistent åt en anhörig kan ge stora fördelar. Ni är kanske redan är vana att kommunicera och du känner väl till de behov som personen med assistans behöver. Men man ska också komma ihåg att det innebär ett stort ansvar att vara anhörigassistent och att det kan vara svårt att skilja på rollen som anhörigassistent och familjemedlem. Många väljer att kombinera anhörigassistenter med externa personliga assistenter, till exempel vid aktiviteter utanför hemmet. Det kan vara ett sätt för personen med behov av assistans att bli mer oberoende och självständig. Arbetet kräver en stor insats och därför erbjuder vi bra löner och anställningsvillkor vid anställning av en anhörig.

Assistans utifrån ditt behov

Om du är anhörig till en vuxen person som behöver assistans blir du anställd av oss och det upp till dig själv att avgöra hur mycket du vill jobba. Ni bestämmer själva hur ni vill lägga upp assistansen och ni får en dedikerad kundansvarig från Assistans för dig som ger råd, stöd och mer omfattande hjälp om så krävs. Allt anpassat utifrån era behov.

Kontakta oss!

Jobbar du redan som anhörigassistent och vill byta arbetsgivare eller vill du börja arbeta som personlig assistent åt anhörig men vet inte hur? Kontakta oss så bokar vi ett möte eller hembesök – vi hjälper till med ansökningar, kontakter med myndigheter och gör allt pappersarbete. Våra jurister kan hjälpa dig med processen.

Hos oss har du också möjligheten att fortsätta som anhörigassistent även efter 65-års ålder, något som inte alltid är möjligt om man har sin assistans via kommunen.

Kontakta oss!

Ring så hjälper jag dig

image

Franz Myrman

Adress
Medborgarplatsen 4,
118 26 Stockholm
Vill du bli kontaktad av oss?
Klicka här