headerImg

Anhörig till barn

Nästan hälften av våra kunder är barn. Du är kanske förälder till barn med autism eller en annan funktionsnedsättning och du känner barnet bäst och vet vad det behöver. Vi erbjuder dig som är anhörig till barn med assistansbehov goda lönevillkor och möjlighet att bestämma hur assistansen för ditt barn ska se ut.

I många barnassistanser arbetar endast personer inom barnets familj. I andra fall kombineras anhörigassistenter med externa personliga assistenter som är rekryterade i nära samråd med familjen. Självklart får de utbildning i att vara assistenter åt just barn. Trygghet är ett nyckelord oavsett om du är personlig assistent åt anhörig eller om du väljer externa assistenter. Somliga tycker att det är bra att ha externa assistenter när barnet är utanför hemmet. Men det är helt upp till dig att välja.

Det är vanligt med anhörigassistenter – cirka två tredjedelar av alla med rätt till personlig assistans har eller har haft en anhörig som personlig assistent. En anhörigassistent kan till exempel vara en förälder, ett syskon, eller en annan släkting. Som anhörigassistent blir du anställd av Assistans för dig och du avgör hur mycket du vill arbeta och om det ska finnas fler assistenter.

Kontakta oss!

Vill du vara personlig assistent åt ditt eget barn eller är du anhörig till ett barn som har eller behöver personlig assistans? Arbetar du redan i dag som anhörigassistent och vill byta arbetsgivare? Kontakta oss och vi bokar upp ett möte eller ett hembesök. Vi och våra jurister hjälper till med ansökningar, myndighetskontakter och tar hand om allt pappersarbete. Oavsett hur ni som familj väljer att lägga upp assistansen för ert barn får ni en dedikerad kundansvarig från Assistans för dig att vända er till för råd, stöd och hjälp. Du bestämmer själv hur du vill utforma assistansen för ditt barn.

Kontakta oss!

Ring så hjälper jag dig

image

Franz Myrman

Adress
Medborgarplatsen 4,
118 26 Stockholm
Vill du bli kontaktad av oss?
Klicka här