headerImg

Personlig assistans på Gotland

Bor du i Visby eller på Gotland och behöver personlig assistans? Eller har du redan ett assistansbeslut och vill byta assistansbolag? Vi träffar dig gärna och svarar på dina frågor om personlig assistans på Gotland.

Hitta rätt personlig assistans på Gotland

Assistans för dig har kunder på Gotland som får personlig assistans. Vårt huvudkontor ligger i centrala Stockholm nära Stockholms Stadion men vi förväntar oss givetvis inte att du ska ta båten eller flyget dit ­– vi kommer gärna och träffar dig på Gotland. Hör av dig till oss, vi har cirka 25 medarbetare som arbetar på huvudkontoret: kund- och personalansvariga, jurister och företagsledning. Vi kan svara på dina frågor om personlig assistans och hur vi kan anpassa din assistans efter hur du vill ha det. Våra jurister kan hjälpa dig med din ansökan och det kostar ingenting.

Vi är ett familjeföretag

Vi är Sveriges största familjeföretag för människor som behöver personlig assistans. Assistans för dig startades 2010 när grundaren Peter Wahlbäcks svärmor drabbades av en hjärntumör och blev beroende av hjälp. Att själv har varit anhörig innebär att vi har stor förståelse för din situation.

Lediga jobb som personlig assistent på Gotland

Vi har kunder på ön som får personlig assistans och vi letar hela tiden efter fler duktiga och ambitiösa personliga assistenter på Gotland. Vill du veta mer om hur det är att arbeta som personlig assistent? I vårt nyhetsbrev kan du läsa mer om hur det är att arbeta som personlig assistent. Evelin har arbetat som personlig assistent i 6-7 år och har blivit intervjuad i nyhetsbrevet: ”Det bästa med jobbet är när man känner att man bidragit till att personen har en bra dag och att jag upplever att personen känns trygg. Att jag kan bidra till trygghet, glädje och delaktighet”, säger hon.
Läs mer här.

Vill du arbeta som personlig assistent på Gotland? Klicka på ”jobba hos oss” i menyn längst upp så hittar du alla våra lediga tjänster.

57.6409874,18.295103799999993

Assistans för dig Gotland

Löjtnantsgatan 21, 115 50 Stockholm

Personal

staff-image

Peter Wahlbäck / VD och grundare

Som VD arbetar Peter med övergripande frågor i företaget och är på ett eller annat sätt involverad i det mesta som rör Assistans för dig. I grunden är Peter utbildad jurist och civilekonom och startade Assistans för dig 2010 när hans svärmor efter en tids sjukdom fick behov av personlig assistans.

staff-image

Siri Wahlbäck / Kvalitetsansvarig

Siri är utbildad jurist och civilekonom och har även en masterexamen i juridik. Siri arbetar främst med utvecklings- och ledningsfrågor inom Assistans för dig och det var hennes mors behov av personlig assistans som blev startskottet för Assistans för dig år 2010.

staff-image

Marika Lindblom / Chefsjurist

Vår chefsjurist heter Marika Lindblom. Hon arbetar som kunskaps- och personalstöd till våra jurister samt som juridiskt stöd till organisationen som helhet. Hon är dessutom särskilt inblandad i allt som rör social dokumentation och lex Sarah.

staff-image

Franz Myrman / Verksamhetschef

Franz kom till Assistans för dig 2011 och har sedan dess varit med och byggt upp verksamheten, genom utveckling av företagets kvalitetsledningssystem samt rekrytering av rätt personal. Franz fungerar som stödfunktion för såväl kunder, som för företagets olika personalgrupper.

staff-image

Johanna Vennberg Swärd / Utbildningsansvarig

Johanna är utbildad personalvetare och har tidigare arbetat inom restaurangbranschen. Hon har även under ett antal år arbetat som personlig assistent och elevassistent.

staff-image

Felicia Lundgren / Jurist

Felicia arbetar som jurist på Assistans för dig och bistår våra kunder i ärenden rörande personlig assistans såsom ansökan till relevant myndighet och överklagan av beslut. Felicia är utbildad jurist och har tidigare arbetat som personlig assistent.

staff-image

Martin Romanov / Jurist

Martin arbetar som jurist på Assistans för dig och bistår våra kunder i ärenden rörande personlig assistans såsom ansökan till relevant myndighet och överklagan av beslut. Martin är utbildad jurist och har tidigare arbetat som personlig assistent.

staff-image

Anna Brandt / Jurist

Anna arbetar som jurist på Assistans för dig och bistår våra kunder i ärenden rörande personlig assistans såsom ansökan till relevant myndighet och överklagan av beslut. Anna är utbildad jurist och har arbetat som biståndshandläggare på kommunen.

staff-image

Filippa Carlsson / Jurist

Filippa arbetar som jurist på Assistans för dig och bistår våra kunder i ärenden rörande personlig assistans såsom ansökan till relevant myndighet och överklagan av beslut. Filippa är utbildad jurist och har tidigare arbetat som vårdbiträde och kriminalvårdare.

staff-image

Dinah Backlund / Regionchef

Dinah är utbildad socionom och har tidigare arbetat med myndighetsutövning samt som ansvarig för sociala insatser inom kommunal förvaltning. Dinah har varit med och startat upp Assistans för dig i Sundsvall och Umeå.

staff-image

Joel Friberg / Regionchef

Joel är utbildad beteendevetare och har tidigare arbetat på särskilda boenden inom Eskilstuna kommun, där han bland annat var med och startade upp ett nytt boende.

staff-image

Sara Ternedal / Regionchef

Sara är utbildad beteendevetare med inriktning mot pedagogik och har praktisk erfarenhet av att tidigare ha arbetat både på gruppbostad med autisminriktning samt inom socialpsykiatrin.

staff-image

Deniz Fryksell / Kunskapsstöd

Deniz har tidigare bland annat arbetat inom service och försäljning och som krönikör för en dagstidning. Deniz är även engagerad volontärt i arbete med självmordsprevention. På fritiden tycker hon om att träna, framförallt styrketräning och boxning.

staff-image

Linnea Marquez Norrthon / Kund- och personalansvarig

Linnéa är utbildad beteendevetare och har tidigare arbetat som personlig assistent, inom kriminalvården och som säljare. Hon har även volontärarbetat inom en kvinnojour samt i Colombia på ett barnhem. Linnéa talar flytande spanska.

staff-image

Alexandra Lindgren / Kund- och personalansvarig

Alexandra är utbildad beteendevetare med inriktning psykologi och har även läst en kurs i socialt arbete. Alexandra har erfarenhet som pedagogisk assistent för barn och ungdomar med autism på korttidsboende, boendestödjare till ungdomar med olika neuropsykiatriska funktionsvariationer samt som förskolepedagog för barn med autism.

staff-image

Pernilla Andersson / Kund- och personalansvarig

Pernilla är utbildad samhällsanalytiker med inriktning mot organisering med en examen som beteendevetare och hon är även utbildad inom projektledning. Pernilla har tidigare arbetat som biträdande verksamhetschef inom vård och stöd samt som tågvärd på SJ.

staff-image

Carl Olsson / Kund- och personalansvarig

Carl är utbildad personalvetare och har tidigare arbetat inom flera andra servicerelaterade yrken såsom habiliteringsassistent, restaurangansvarig och som skidlärare.

staff-image

Stina Karlsson / Kund- och personalansvarig

Stina har en kandidatexamen inom pedagogik och har även studerat socialantropologi och socialt arbete. Hon har tidigare bott i Norge och arbetade där på förskola. Stina är uppvuxen i Trollhättan och har varit tränare i stadens bordtennisklubb.

staff-image

Mikias Arzelibanos / Kund- och personalansvarig

Mikias är utbildad beteendevetare och har bland annat arbetat som handledare på ett stödboende, samt som lärarassistent. På fritiden umgås Mikias gärna med vänner eller spelar fotboll. Utöver svenska och engelska talar Mikias även tigrinska.

staff-image

Samira Kraft / Kund- och personalansvarig

Samira är utbildad personalvetare och har under flera år arbetat som kund- och personalansvarig på ett hemtjänstföretag. På fritiden tycker Samira om att umgås med vänner, familj och resa.

staff-image

Isaac Wambi / Kund- och personalansvarig

Isaac har tidigare drivit eget konsultbolag inom IT där han bland annat ansvarat för rekrytering och haft personalansvar. Isaac tycker om att träna och driver även en egen fotbollspodd på sin fritid.

staff-image

Marcus Mustelin / Kund- och personalansvarig

Marcus är utbildad beteendevetare med inriktning pedagogik. Därtill har han arbetat i många år som väktare innan han kom till Assistans för dig.

staff-image

Julia Eriksson / Kund- och personalansvarig

Julia är utbildad personlig tränare med inriktning psykologi. Hon har dessutom såväl en ortorexiutbildning som en reseledarutbildning. Hon har jobbat många år som personlig assistent, samt inom andra servicebetonade yrken.

staff-image

Elnaz Zeighami / Kund- och personalansvarig

Elnaz har läst ambulans- och sjukvårdsprogrammet och har arbetat både som personlig assistent och som undersköterska. Elnaz har efter det arbetat som gruppchef, bland annat på vård- och omsorgsboende och hon kommer senast från en tjänst som personlig handläggare på Försäkringskassan. Elnaz talar utöver svenska och engelska även kurdiska och persiska.

staff-image

Jenna Niskala / Kund- och personalansvarig

Jenna är utbildad personalvetare och har tidigare erfarenhet inom detaljhandeln och kundtjänst, men hon har också erfarenhet inom personlig assistans.

staff-image

Sofie Widenlöv / Kund- och personalansvarig

Sofie har tidigare arbetat som HR-administratör, butikschef och inom vården som personlig assistent och vårdbiträde. På sin fritid tycker Sofie om att umgås med familjen, rida och resa.

staff-image

Merxas Mahmod / Kund- och personalansvarig

Merxas har lång erfarenhet av att ha arbetat inom service. Han har tidigare arbetat som behandlingsassistent på boende samt de senaste åren som väktare. Utöver svenska och engelska pratar han även turkiska och kurdiska. På sin fritid umgås Merxas gärna med familj och vänner samt tränar regelbundet.

staff-image

Isa Castenberg / Kund- och personalansvarig

Isa är beteendevetare och har tidigare bland annat arbetat med kundservice samt service inom andra branscher. På fritiden umgås Isa gärna med sina vänner eller tränar. 

staff-image

Ekaterine de la Hoz / Kund- och personalansvarig

Ekaterine har tidigare arbetat mycket med rekrytering och har en bakgrund som chef inom detaljhandeln. Hennes modersmål är spanska.

staff-image

Hanna Ternedal / Löneadministratör

Hanna arbetar med lön och administration. Hon har tidigare arbetat inom en rad servicerelaterade yrken, bland annat som eventkoordinator på en av Sveriges största hotellkedjor.

staff-image

Emilia Forslund / Löneadministratör

Emilia är utbildad löneadministratör och har tidigare arbetat inom flera serviceyrken så som receptionist, butikssäljare och kassabiträde. På sin fritid tycker Emilia om att umgås med familjen, spela padel och resa.

staff-image

Justyna Langowska / Rekryteringsassistent

Justyna är bland annat utbildad lärare, samt har utbildning inom administration. Hon har arbetat många år inom barnomsorgen, dels med samordning, rekrytering och bemanning, men också i den pedagogiska verksamheten. Justyna talar flytande polska.

staff-image

Fanny Isberg / Kund- och personalansvarig

Fanny är utbildad personalvetare och har tidigare arbetat flera år inom vården som vårdbiträde och boendestödjare. Under sin studietid har hon engagerat sig i olika projekt. På sin fritid tycker Fanny om att spela fotboll, umgås med familj och vänner samt att laga mat.

staff-image

Hanna Eriksson / Kund- och personalansvarig

Hanna har en kandidatexamen i psykologi och har tidigare arbetat som au pair, förskolepedagog och senast som butiksmedarbetare. På sin fritid gillar Hanna att laga mat, umgås med vänner och att resa.

staff-image

Diba Ohlsson / Bemanningschef

Diba har lång erfarenhet av att jobba som personlig assistent, samt med bemanning och arbetsledning inom personlig assistans. Hon har erfarenhet från butik och serviceyrken. Diba är idag chef över Assistans för digs bemanningsjour.

staff-image

Jennie Argillander / Bemanningsassistent

Jennie har lång erfarenhet av att jobba med bemanning och arbetsledning inom personlig assistans. Hon har även arbetat som personlig assistent, samt inom andra serviceyrken.

staff-image

Johanna Petersen / Bemanningsassistent

Johanna kommer senast från detaljhandeln där hon varit butikschef under lång tid, med allt vad det innebär beträffande personalansvar, administration, bemanning mm.

staff-image

Elin Waak / Bemanningsassistent

Elin arbetar som bemanningsassistent vid behov, parallellt med att hon är konstnär. Hon har en utbildning inom communication design och har även tidigare arbetat med grafisk design.

staff-image

Saya Kuwae / Bemanningsassistent

Saya har arbetat som bemanningsassistent hos Assistans för dig sedan 2013. Ett tag jobbade hon heltid, men nu arbetar hon vid behov parallellt med studier på universitetet.

staff-image

Sara Kingstedt / Bemanningsassistent

Sara har tidigare arbetat som personlig assistent, samt inom flera andra serviceyrken.

staff-image

Vendela Persson / Bemanningsassistent

Vendela arbetar som Bemanningsassistent vid behov, parallellt med studier på universitetet. Hon har tidigare arbetat inom hemtjänsten, samt inom flera andra serviceyrken.