headerImg

En annan Anna En dokumentärserie om Anna Holmlunds nya liv

Den 19 december 2016 kraschar skicrosstjärnan Anna Holmlund under ett träningsåk i Italien. Hon drabbas av svåra hjärnskador, försätts i koma och plötsligt ställs hela livet på ända. Tillbaka i hemorten Sundsvall börjar en resa med nya mål.

På initiativ av Anna och hennes föräldrar, Margaretha och Lars Holmlund, görs nu en dokumentärserie som skildrar vägen tillbaka. I en rad korta avsnitt får vi följa Anna i sin nya vardag, långt bort ifrån branta skidbackar och skinande OS-medaljer. Även om den person vi möter är en annan Anna, så är det tydligt att kämpaglöden, glädjen och viljan finns kvar. Och den gör skillnad, varje dag.

Produktionen av dokumentärserien sker i samarbete med bolaget Assistans för dig. De är ansvariga för Annas personliga assistans och arbetar dagligen med henne och hennes rehabilitering. Ett tydligt mål med dokumentären är att på en bredare nivå kunna visa vikten av personlig assistans och vilken roll den spelar i samhället. Tillsammans med Anna och hennes familj vill de också motivera andra som drabbas av liknande olyckor och är i behov av hjälp.

Avsnitt 9 | 09:16

Assarna

Idag möter vi en Anna som kan gå upp för trapporna till lägenheten på 9:e våningen. En målbild som varit helt omöjlig att uppnå utan bra träning och backning från hennes assistenter. Men trots framsteg oroar sig mamma Margaretha för att Anna drar sig allt mer tillbaka.

Dela:
Prenumerera på nya avsnitt om Anna

Alla avsnitt